Elektrik-elektronik sanayisi, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeni ile elektrik-elektronik sanayisi, stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Özellikle hızla küreselleşmekte olan bu sektörde rekabet büyük yoğunluk kazanmakta ve sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadır.
Genel Özellikler:
eğitim ve kariyer fırsatları sunarak onların iş gücüne katılımını destekler ve ülkenin ekonomik kalkınmasına katkıda
bulunur.
öğrenmek için teorik derslerin yanı sıra uygulamalı eğitim alırlar. Alan derslerinin içeriği belirli sektörlerdeki iş gücü
ihtiyacını karşılamak üzere düzenlenmiştir. Bu nedenle, öğrencilerin mezun olduktan sonra istihdam edilebilirlikleri
artar.
Meslek Dalı:
Mesleki Eğitimde alanlar, dallara ayrılmaktadır. Alanımızda “Elektronik ve Haberleşme Dalı” bulunmaktadır. Bu dal,
Konularında sektörün ihtiyaç duyduğu yeterlilikleri kazandırmayı amaçlamaktadır.
Eğitim Süresi:
Eğitim süresi 4 yıldır. 9, 10 ve 11. Sınıflarda tüm dersler okulda ve yüz yüze işlenmektedir. Öğrenciler 12. Sınıfta 2 gün eğitimlerine okulda devam eder, 3 gün İşletmede Meslek Eğitimi için işletmelere giderler. Bu uygulama, mesleki pratik becerilerini geliştirmelerini sağlarken doğrudan sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikleri kazanmalarını sağlar. İşletmelerde mesleki eğitiminin içeriği; bölgesel ihtiyaçlar, işletmenin faaliyet gösterdiği meslek alanını da dikkate alınarak okuldaki koordinatör öğretmenler, alan öğretmenleri ve işletme yetkililerince belirlenir.
Öğretmenlerimiz:
Alanımızda 1 Elektrik, 6 Elektronik öğretmeni görev yapmaktadır.
Projelerimiz:
Öğrencilerimiz TUBITAK, Robot yarışması, sosyal sorumluluk projeleri gibi ulusal projelere dahil olabileceği gibi, uluslararası düzeyde gerçekleşen Teknofest, Erasmus+, e-Twinning ve diğer Avrupa Birliği projelerine katılabilir.
Mezunlar: