Soru-Cevap ile Selçuk Yaşar Boyacılık MTAL (Aday Öğrencilerimize Bilgilendirme)

Soru-Cevap ile Selçuk Yaşar Boyacılık MTAL (Aday Öğrencilerimize Bilgilendirme)

04.06.2020 1343

9.sınıf için okulumuzu tercih etmek isteyen öğrenciler için soru-cevap ile okulumuzla ilgili merak edilenleri açıklamak istedik.

1. Neden Selçuk Yaşar Boyacılık MTAL'yi tercih etmeliyiz? Okulumuz Bornova'da yer alan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri arasında öğrenci sayısı en az, imkanları en düst düzeyde yer alan okullar arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Okulumuzda yer alan üç alanında gelecekte iş bulma imkanı en üst düzeydedir.
2. Okul Program Türleri nelerdir? Anadolu Meslek ve Anadolu Teknik programları okulumuzda mevcuttur.
3. Eğitim öğretim şekliniz nedir? Okulumuzda normal öğretim yapılmaktadır. Derslerimiz 08:30'da başlayıp en geç 17:15'te sona ermektedir.
4. Okulunuzda sadece erkek öğrenciler mi yer alıyor? Hayır, hem kız hem erkek öğrenciler okulumuzda yer almaktadır. Karma eğitim yapmaktayız.
5. Pansiyon var mıdır? Okulumuzda pansiyon bulunmamaktadır.
6. Okul tanıtım videonuz var mıdır? Evet, ilgili videoyaya erişmek için icerikler/okul-tanitim-videomuz_5926595.html
7. Okulunuza ulaşım nasıl gerçekleştiriliyor?

ESHOT; 505 ve 267 numaralı otobüsler ile Bornova Metro Hareket Noktasından okulumuza ulaşmak mümkündür.
DOLMUŞ; Bornova-Alparslan-Yeni Garaj dolmuşu okulumuzun önünden geçmektedir. Dolmuş, Ege Üniversitesi Hastanesi önünden de geçmektedir.

8. Okulunuzda servis çalışmaktamıdır?  Yeterli öğrenci sayısına ulaşıldığı takdirde servis hizmeti sunulmaktadır.
9. Okulunuzda yer alan Alanlar hangileridir?  
Bilişim Teknolojileri, Kimya Teknolojisi ve Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanları okulumuzda yer almaktadır.
10. Bilişim Teknolojileri Alanı hakkında bilgi alabilir miyiz? Bilişim Teknolojileri Alanında Yazılım Geliştirme dalında eğitim öğretime devam etmektedir.
3 bilgisayar laboratuarı ve 1 teknik servis/robotik kodlama laboratuvarı mevcuttur. Alanda kendi konularında uzman 7 ayrı teknik öğretmen bulunmaktadır.
11. Kimya Teknolojilesi Alanı hakkında bilgi alabilir miyiz? Kimya Teknolojilesi Alanında "Kimya Laboratuvarı" ve "Boya Üretimi ve Uygulama" dallarında eğitim-öğretim verilmektedir. 
4 ayrı laboratuvar mevcuttur. Alanda kendi konularında uzman 10 ayrı teknik öğretmen bulunmaktadır.
12. Elektrik-Elektronik Teknolojilsi Alanı hakkında bilgi alabilir miyiz?  Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanında Elektronik Haberleşme Dalı aktif olarak eğitim öğretime devam etmektedir.
4 ayrı laboratuvarı mevcuttur. Alanda kendi konularında uzman 5 ayrı teknik öğretmen bulunmaktadır.
13.  Staj çalışması ne zaman ve nasıl yapılmaktadır? Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Anadolu Meslek Programında okuyanlar 12.sınıfa geçtiklerinde haftanın üç günü işletmelerde beceri eğitimine giderek okulda öğrendiklerini uygulamaya dökme şansına sahiptirler. Son sınıfta okurken asgari ücretin %30'unda aylık ücret alıp, iş kazalarına karşı sigortaları yapılmaktadır.

Anadolu Teknik Programında okuyan öğrencilerimiz ise 320 saatlik yaz stajı çalışması yapmaktadırlar. Yaz stajlarında da ücret ve sigorta işlemleri aynen uygulanmaktadır. 
14. Staj çalışmaları nerelerde yapılmaktadır? Her alan kendi özellikleri doğrultusunda öğrencilerini kurumsal şirketlere, devlet dairelerine, özel ve/veya devlet üniversitelerinde, özel ve/veya devlet hastanelerine, belediyelere, küçük ve orta büyüklükte işletmelere yönlendirmektedir.
15. Okulunuzun özel sektör ile yürüttüğü çalışmalar var mıdır? Kimya Teknolojisi Alanımız Yaşar Holdinge bağlı DYO Fabrikasında staj çalışmaları dışında eğitim-öğretim amaçlı çalışmalar yürütmektedir.
Bilişim Teknolojiileri Alanımız VESTEL ile iş birliği içerisinde teknik geziler ve kariyer günleri etkinliği düzenlemektedir.
16. Rehberlik Servisinize nasıl ulaşabiliriz? Okul Rehberlik Servisimize 0232 343 07 06 numaralı telefon üzerinden ulaşabilir, gerekli desteği alabilirsiniz.